Bestel jouw boeken!

Héy, boekenwurm!

De essentials van iedere student: de stapels boeken die elk jaar weer op je staan te wachten. Als Eerstejaars is het wellicht erg verwarrend hoe, wat en waar je deze boeken kunt kopen. De SVAAA helpt je graag op weg!

De boekenlijst
De boekenlijst is ieder jaar traditiegetrouw weer te vinden via Studystore. Per blok staan er verschillende boeken voor je klaar. Sommige boeken gebruik je het hele jaar door, deze hoef je dan ook maar één keer te kopen.

De tips van Flip!

  1. Koop je boeken nooit nieuw! Het klinkt misschien logisch, maar het aanschaffen van nieuwe boeken is erg duur en vaak ook helemaal niet nodig. Via verschillende platformen zoals Marktplaats en Bookstore kun je nette tweedehands examplaren kopen. Check wel altijd even goed de drukversie, als deze wellicht door de jaren heen veranderd is. Koop je een heel Aviation pakket, let dan ook even op of alle boeken daarin nog wel relevant zijn voor jouw studiejaar.
  2. Koop nooit alle boeken vooraf! Hoewel het vaak lijkt dat je alle boeken in huis moet hebben om te starten met de studie, is dit in de werkelijkheid niet zo. Veel boeken die op de lijst staan zijn "aanbevolen literatuur" die in de praktijk erg weinig gebruikt worden tijdens de lessen. Zin om geld te besparen? De docent geeft vaak tijdens de eerste les aan welke boeken er gebruikt gaan worden. Veel boeken kun je in september snel nog bestellen, en zo koop je geen onnodige hoeveelheid boeken.
  3. High-tech student? Ga voor PDF's! Wellicht heb je al een iPad of een andere soort tablet. Dan kan het handig zijn om in plaats van echte boeken, digitale versies aan te schaffen. Dit scheelt slepen met een zware rugtas, en kan daarom een uitkomst zijn! Let alleen wel goed op dat je sommige boeken mee mag tijdens tentamens, en vaak iPad's niet toegestaan worden in zo'n geval. En oja, veel pdf's kun je vaak digitaal gratis vinden.


Koop je boeken via bol.com en steun de SVAAA!

Kies je er toch voor om je boeken nieuw te kopen? Bol.com heeft een groot aanbod aan studieboeken en levert snel binnen heel Nederland en België! Door je boeken te bestellen via onze speciale affiliate-link ontvangen wij een kleine bijdrage van jouw bestelling. Kost jou niets extra's, maar helpt ons weer! 

Klik hier om te bestellen via onze speciale bol.com-link!

StudieboekenStudieboeken

Onze sponsoren