Viggo

Midden in de operatie bij Viggo Service Enablers!


Viggo is sinds 2022 de trotse hoofdsponsor van de SVAAA. Samen met Viggo weet de SVAAA onder andere de leukste activiteiten te organiseren, en weet Viggo leden van de SVAAA de tofste bijbaantjes aan te bieden, midden op de luchthaven!

Viggo is volledig Nederlands bedrijf, en is inmiddels al bijna 50 jaar de enige afhandelaar op Eindhoven Airport. Ook op Schiphol Airport hebben ze al enkele maatschappijen mogen bedienen. Maar een afhandelaar, wat is dat precies? Een afhandelaar is een bedrijf dat namens de luchtvaartmaatschappij alle taken die aan de grond moeten gebeuren op zich neemt. Wanneer een A320-200 toestel van ITA Airways koers zet naar Amsterdam, is Viggo alvast bezig met het sorteren van de bagage en het inchecken van passagiers. Bij vertrek staat er een pushbackwagen van Viggo onder het neuswiel van het vliegtuig om deze weer veilig op zijn startpositie te duwen.

Werken voor een afhandelaar als Viggo is een unieke ervaring. Je komt op plekken die voor passagiers en buitenstaanders niet toegankelijk zijn, en kan je getraind worden om voertuigen te bedienen die je nergens anders zal zien behalve op een luchthaven.

Viggo is een jong bedrijf, je zal dus voornamelijk leeftijdsgenoten om je heen zien! Ook richt Viggo zich op studenten die opzoek zijn naar een bijbaan. En zeg nou eerlijk, zo dicht bij een vliegtuig kom je natuurlijk nooit!LOGO_VIGGO_COMPANY_ALLE_ICONEN_RGB.png

De dagelijkse werkzaamheden van een pushback employee bij Viggo!

Werken bij de afdeling: "Ramp"!


Hoe sponsort Viggo de SVAAA?

Viggo helpt de SVAAA op verschillende manieren. Samen met de SVAAA weet Viggo namelijk o.a. de leukste AC-Studie activiteiten neer te zetten! Samen met Viggo gaat de SVAAA vaak op bezoek om met een aantal leden het Airside gedeelte van Viggo te verkennen.

Naast deze activiteiten is Viggo zeer betrokken bij grote evenementen, zoals het jaarlijkse introductiefestival: "AIR". Eerder hebben we verschillende versies van het "Flight Officer-Spel" gemaakt, die met succes zijn gespeeld op AIR2022 én AIR2023. Bij dit spel kregen de Rookies opdracht om meerdere stuks "bagage" veilig af te leveren aan de andere kant van de stormbaan. De winnaar maakt flinkt veel kans op punten voor zijn of haar airline.

Naast deze verschillende activiteiten sponsort Viggo ook de SVAAA in de vorm van Financiële sponsoring. Dit houdt in dat Viggo elk jaar een vast bedrag over maakt aan de SVAAA, wat de SVAAA direct terug investeerd in verschillende activiteiten. Zo houden we veel verschillende uitjes betaalbaar!


Ben jij werkzaam bij Viggo?

Viggo biedt kansen voor Aviation studenten om werkervaring op te doen in de sector waarvoor je studeert. De SVAAA heeft een regeling met Viggo ontwikkelt, waar de SVAAA een vast bedrag krijgt per lid dat werkzaam is bij Viggo! Ben jij werkzaam bij Viggo? Steun de vereniging, en geef dit aan via het onderstaande formulier!

Klik hier om aan te geven dat je werkzaam bent bij Viggo!

Wanneer je uit dienst bent bij Viggo, kan je dit ook aangeven op de website. Zo houden wij bij hoe lang leden gemiddeld bij Viggo werken, en koppelen we dit terug aan Viggo voor de toestroom van het sponsorgeld.

Klik hier om aan te geven dat je uit dienst bent bij Viggo.

Ben jij nog niet werkzaam bij Viggo, en zoek je nog naar een te gekke baan in de luchtvaart? Check direct de vacaturebank voor de nieuwste Viggo vacatures!

Website_Buttons.png

Onze sponsoren