Luchtverkeersleiding Nederland

LVNL houdt het luchtruim veilig!

De wereld van de luchtvaart is continu in beweging, LVNL staat hierbij aan de basis. Van het veilig en verantwoord gebruik van ons luchtruim tot het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de luchtvaart. Luchtvaart verbindt Nederland met de wereld. De SVAAA heeft een samenwerking met LVNL sinds 2023. Samen proberen wij de stap tussen studenten en deze fantastische organisatie kleiner te maken.

IEDERE DAG EEN TOPPRESTATIE OP HOOG NIVEAU

Als student aan de opleiding Aviation kan je inmiddels niet om LVNL heen. In je eerste jaar zie je vooral medestudenten met de droom om het binnenkort te schoppen tot luchtverkeersleider. Maar wist je dat LVNL niet alleen luchtverkeersleiders in dienst heeft?

De medewerkers van LVNL zorgen voor de verkeersstromen in de lucht en zorgen dat vliegtuigen veilig kunnen landen en starten vanaf de Nederlandse vliegvelden. 

Zorgen voor een veilig luchtruim is een belangrijke en verantwoordelijke taak. Onze rol bij Luchtverkeersleiding Nederland is daarin bijzonder! Het Nederlandse luchtruim behoort tot de drukste en meest complexe ter wereld en dit in een sector die volop in beweging is. De enorme stroom aan inkomende en uitgaande vliegtuigen wordt iedere dag weer veilig en effectief van en naar Schiphol en de regionale luchthavens in Nederland geleid. Wij staan altijd klaar om op hoog niveau te presteren. Dat doe je uiteraard niet alleen, maar met een team van gedreven luchtverkeersleiders, ICT’ers, technici, finance experts en alles ertussenin. Ontdek LVNL!

LVNL_logo_CMYK_1_page-0001.jpg


EEN UNIEKE ROL IN LUCHTVAART


We maken deel uit van een complexe luchtvaarketen in een sector die volop in beweging is. Je krijgt te maken met uiteenlopende belangen en neemt een unieke positie in op het snijvlak tussen de samenleving, luchtvaartmaatschappijen en partners.  Vanuit onze expertise verbinden we deze werelden en maken we het samen mogelijk dat luchtvaart zich op een duurzame manier ontwikkelt. Een belangrijk thema! LVNL is een divers bedrijf waarin we nauw met elkaar samenwerken. Verschillende achtergronden, expertises en kennis delen we met elkaar. Samen bundelen we onze krachten. We hebben als ambitie om de beste luchtverkeersleidingsorganisatie ter wereld te zijn als het gaat om veiligheid, betrouwbaarheid en mensen. DE KRACHT VAN LVNL

We werken al bijna honderd jaar onafgebroken aan een veilig luchtruim. Een belangrijke en verantwoordelijke taak. Samen met een team van specialisten vormen we de kracht achter luchtvaart. Van ICT’ers, developers en systeemspecialisten tot monteurs, engineers en luchtverkeersleiders. Samen zijn wij Team LVNL. Daarvoor werken we samen, staan we open, gaan we voor resultaat en nemen we onze verantwoordelijkheid. Iedereen in dit team is hard nodig bij het realiseren van onze gezamenlijke missie: Samen luchtvaart mogelijk maken! 

WERKEN ALS LUCHTVERKEERSLEIDER

In de toren of achter de radar zorgen onze luchtverkeersleiders dat het vliegverkeer veilig kan opstijgen en landen, en leiden ze het verkeer hoog in de lucht in goede banen. Ze houden de vliegtuigen en weersomstandigheden in de gaten en geven piloten instructies over hoogte, snelheid en de landingsbaan. Voor allerlei vliegtuigen tegelijk, overvliegend verkeer, landende toestellen of vertrekkend verkeer. Via de systemen krijg je als luchtverkeersleider dan ook veel informatie tegelijkertijd binnen. Dat is dus lekker veel schakelen en goed opletten! 

Om luchtverkeersleider te worden doorloop je een opleiding van ongeveer 4 jaar. Tijdens de opleiding word je meteen betaald. De opleiding is veeleisend en je moet beschikken over een dosis focus, ruimtelijk inzicht en verantwoordelijkheidsgevoel. Ben jij tussen de 17 en 30 jaar uit en heb je een mbo-4, havo, vwo, hbo (of een hbo-propedeuse) of wo diploma op zak? Dan nodigen we jou zeker uit je aan te melden! Wie weet maak jij wel een vliegende start! Ben je benieuwd naar alle fases van de opleiding of wat het werk als Luchtverkeersleider inhoudt? Klik dan HIER.1.png
2.png
1.png
2.png

Onze sponsoren