Nieuws

Trip naar Berlijn!

Trip naar Berlijn!

Dag 1 - Vertrek + Kennismaken met Berlijn
Goedemorgen! Mijn wekker stond om 3:00 om richting Amsterdam Centraal te gaan. Om 05:45 verzamelden we op Amsterdam Centraal om vervolgens na ongeveer 6 uur reizen aan te komen in Berlijn. De treinreis ging erg soepel en het was erg fijn dat we 4 coupés in de eerste klasse hadden. Er werd door meerderen aan school gewerkt. Er was een coupé waar iedereen lag te slapen. En er werd ook 30 seconds gespeeld. De tijd ging sneller dan verwacht. Tegen mijn verwachtingen arriveerde de trein op tijd in Berlijn. Bij een ticketkantoor konden we heel makkelijk OV-kaartjes voor dag 1 halen. We zijn daarna direct naar het hostel gegaan om de bagage te droppen. Iedereen kreeg een uurtje vrije tijd voor lunch en toen was het alweer tijd voor het spel. Bjorn en ik hadden een spel gemaakt waarbij ticket to ride als inspiratie genomen was. Met routes konden punten verdiend worden. Alle teams moesten van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid om deze routes te claimen. Uiteindelijk had Lufthansa de beste tactiek en wonnen ze het spel. Wel vraag ik me af of Tim ooit nog naar Checkpoint Charlie wil. Na het spel was het tijd om in te checken bij het Circus Hostel. Hier kon iedereen even bijkomen van de lange dag. Hier kwamen een paar mensen erachter dat ze een blouse vergeten waren. Dit is toch wel handig onder een pak, dus moest dit voor/tijdens het diner nog gehaald worden. We gingen daarna met een deel van de groep naar een Duits restaurant voor heerlijke schnitzels. Tijdens de terugreis naar het hostel moesten er nog nieuwe OV-tickets geregeld worden voor de laatste dagen. Helaas was het ticketkantoor op Berlin HBF al dicht dus moesten alle tickets 1 voor 1 uit 4 extreem langzame automaten gehaald worden. Hierna konden we eindelijk naar het hostel om Mark nog even op te wachten, die net uit Alicante kwam. Daarna ging iedereen snel slapen om fit te zijn voor ILA!

Dag 2 - ILA
Ciao tutti! Buongiorno. Wat was het vroeg vandaag. De hele kamer had de wekker om 7:00 gezet. Niet iedereen werd om 7 uur wakker, maar gelukkig had Kyra 3 wekkers gezet en is ze vervolgens weggegaan zonder haar telefoon. Dus 10 minuten later was iedereen ineens wakker doordat een wekker 5 minuten lang afging… Vervolgens was het tijd om snel ontbijt te halen en rond 8:30 vertrokken we richting ILA. De reis naar ILA was lang (meer dan een uur), maar ging verder wel soepel. Op het terrein zijn we als eerste met de gehele groep naar de A380 gegaan voor een groepsfoto, zodat iedereen daarna zijn of haar eigen plan kon trekken. We hebben veel verschillende toestellen kunnen bewonderen. Op de AWACS mocht Steven zelfs een SVAAA sticker op de neus plakken! Ook mocht ik een sticker aan de binnenkant van de C-17 Globemaster plakken. Verder kon er veel genetwerkt worden. Ook hebben een aantal geprobeerd zoveel mogelijk gratis flight tags en pins te scoren, wat goed gelukt was. De demonstratie vluchten begonnen goed met de F35. Wat maakt de F35 een bizar geluid. Het was kiezen tussen de vlucht filmen of kans lopen op gehoorschade… Later waren er nog een aantal leuke vluchten, maar de F35 was wel het hoogtepunt. Rond een uurtje of 18 hadden we alles wel gezien (ILA was afgelopen om 17 uur) en reisden we terug richting het hostel. Om 20 uur kwam het besef van iedereen dat er nog gegeten moest worden. Met een groot deel van de groep zijn we naar een italiaan op aanraden van Bjorn gegaan, op hoop van zegen dat er voldoende plek was. Gelukkig was dit het geval en konden we met iedereen eten. Na het eten zijn we nog even langs Checkpoint Charlie gegaan. Terug in het hostel werd er weer fanatiek plaatje daadje gespeeld, behalve door Riccardo… Hij had het te druk met de clan war en z’n tiktok tijd. Rond middernacht hebben we een poging gewaagd om naar een club te gaan. De matrix had helaas geen leuke muziek deze avond, dus werd er naar iets anders gezocht. Een Random techno club kwamen we niet binnen, waardoor we bijna allemaal weer terug naar het hostel zijn gegaan om daar nog maar verder te drinken en pas rond 4/5 uur te gaan slapen. 

Dag 3 - Vrije dag
Gooooodmorning Berlijn. Na een interessante en leerzame dag gisteren was het vandaag tijd voor wat vrije tijd. Met een grote groep van 13 hebben we Berlijn verkend in stijl, namelijk met de huur stepjes. En wat een top dingen zijn dat zeg! Als Sebastian Vettel zaten we te crossen door de straten van Berlijn, hebben we veel gezien en vooral genoten van het heerlijke weer. Met het zonnetje fel in de lucht zijn we met de stepjes op Tempelhof geweest, wat voorheen een luchthaven was en nu is omgetoverd tot een groot park. En als een first-time steprijder vond ik dit echt een te gekke middag. Uiteindelijk hebben we met dezelfde groep de steppen geparkeerd en hebben we ergens geluncht, met uiteraard een goed gevuld glas weizener. Ook ik bestelde er eentje, maar met moeite moest ik erbij vermelden dat ik deze zonder alcohol zou willen hebben. Want Ja, als begeleider zijnde dien je je wel aan het nuchterheid schema te houden. Na een uitgebreide lunch hebben we nog meer cultuur opgedaan bij een stuk Berlijnse muur aan het water. En aan dit mooie water is onze toekomstige voorzitter gedoopt tot de mascotte van Zespri! Zelfs na dik een half uur kon Mark niet stoppen met lachen over hoe charmant Tim zijn kiwi aan het eten was. Toen iedereen uiteindelijk was bijgekomen van het lachen, heeft een deel van de groep Kyra gevolgd naar de Duitse Kruidvat en is de rest terug naar het hostel gegaan. Voor de laatste avond zijn we met de kamer naar een schnitzelrestaurant geweest, waarbij Roemer en Riccardo het leuk vonden om een tekening voor kleine kinderen in te gaan kleuren. Nadat dit kunstwerk was gecreëerd zijn we teruggegaan naar de hostel en is er fanatiek het spel daadje plaatje gespeeld, om ons vervolgens klaar te maken voor de clubavond. Want de Berlijnreis kan niet afgesloten worden zonder club Matrix. Met een grote groep van ruim 18 man zijn we die kant uit vertrokken. En voor iemand die nuchter moest zijn die avond was dit een bijzondere ervaring.... Gelukkig waren er wel leuke gasten, zoals een paar half naakte dansers, een gast die op bongo’s aan het slaan was en zelfs Manon die aanwezig was! Na uren dansen en zingen op goede muziek, begon het weer licht te worden en kwam het realisatie moment dat de wekker over een aantal uurtjes alweer ging. Toen kwam het idee om iedereen buiten te laten verzamelen, wat nog een uitdaging bleek te zijn. Er was namelijk 1 groot probleem, Manon was kwijt! Na flink wat zoekwerk bleek ze druk bezig te zijn met het uitwisselen van haar nummer met een Duits knaap, waarna we haar hebben meegenomen richting de uitgang om vervolgens te vertrekken richting het hostel. Om 06:00h lag iedereen stilletjes te slapen, terwijl ik mezelf in bed aan het afvragen was hoe ik dit tot zo laat nuchter heb volgehouden.

 

Dag 4 - Vertrek Berlijn
De laatste ochtend in het mooie Berlijn, en dus ook de ochtend van het uit-checken. Terwijl iedereen met moeite zijn of haar bed uitkwam met katers van hier tot Tokio, werd ik vrolijk wakker en had ik nergens last van. Wellicht het enige voordeel van nuchter in een club staan, maar ik was er blij mee! De check-out verliep soepel, en we hadden nog een paar uur in de stad voordat we gingen vertrekken naar de luchthaven. De perfecte plek voor het kater menuutje is natuurlijk de Mac, dus daar hebben we een groot deel van onze laatste minuten van de dag gespendeerd. Terwijl de een een volwaardig menu had besteld, koos Steven voor een kom met koffie. Naja goed, je moet er maar zin in hebben. Na nog meer steppen, en daarna wat chillings in het park hebben we verzameld om het ov richting de luchthaven te nemen. Helaas bleek dat onze vlucht ruim 1,5h vertraagd was, wat voor veel van ons genoeg reden was om wat geld te spenderen om in de airport lounge te gaan vertoeven. Om wat goed te maken van de dag ervoor, heb ik heerlijk genoten van de wijntjes en sterke drank die tot mijn beschikking was op dat moment. En ook de laatste schnitzels en kartoffelsalat van de reis werden hier genuttigd. Na ruim 3h wachten, wat voor mij voelde als 30min, kwam ons toestel eindelijk aan en begon de terugvlucht naar Amsterdam. Bij aankomst op Amsterdam werd er nog een afsluitende groepsfoto gemaakt en ging daarna iedereen zijn eigen kant weer op. Al met al kan er geconcludeerd worden dat dit een geslaagde reis was met deze super gezellige groep, en dat iedereen voldaan kan terugdenken op deze afgelopen 4 dagen.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren