Nieuws

SVAAA naar Gilze-Rijen

SVAAA naar Gilze-Rijen

Op dinsdag 23 april is de SVAAA afgereisd naar Gilze-Rijen voor een bezoek aan het Defensie Helikopter Commando (DHC) die gevestigd zit op de vliegbasis. Hier waren we welkom met ruim 40 leden en werden we begeleid door Recruiter Odji.

De dag was al vroeg begonnen, om 7 uur moesten we verzamelen op Utrecht Centraal en daarna zijn we doorgereist naar Station Rijen. Daar werden we opgewacht door 3 militairen. Hier begon dan ook de eerste VTV (Verplaatsing Ter Voet) richting de vliegbasis. Met gelukkig de eerste zon al in onze rug. Aangekomen op de vliegbasis werd de groep in tweeen gesplitst voor de eerste activiteiten.

Groep 1 begon rustig met een presentatie over Defensie in het algemeen, DHC en de mogelijkheden voor mensen met onze achtergrond. Groep 2 daarintegen begon wat minder rustig. Zij mochten gelijk omkleden in sport tenue om deel te nemen aan een DCP (Defensie Conditie Proef), die bestaat uit 2 minuten push-ups tot falen, 2 minuten sit-ups tot falen en daarna in 12 minuten hardlopend, een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Er werd erg leuk en sportief meegedaan wat super tof was! Daarna werd er gewisseld van activiteit.

Hierna was het tijd voor een heerlijke lunch, verzorgd door Defensie. Er waren belegde broodjes, soep en jawel een heerlijk warm broodje kroket! Nadat iedereen genoeg had gegeten en er weer tegenaan kon, volgde er een VTV richting de hangaars van het 298 squadron. Groep 1 ging eerst mee met een aantal militairen die vertelden over hun werk en over Defensity College waarna er tijd was voor vragen.

Groep 2 was ondertussen aan het genieten tijdens voor velen het hoogtepunt van de dag, een bezoekje aan de Chinooks! Een rondje eromheen en natuurlijk een experience van binnen onder begeleiding van Sergeant-Majoor Tim. Tim kon ons alles over de Chinooks en zijn jaren ervaring als Loadmaster vertellen. Hij vertelde ons over hoe deze vette transport helikopter zo breed inzetbaar is en hoe het beladen ervan werkt

Groep 1 kreeg deze vette experience natuurlijk ook na de wissel. Ook was er nog tijd voor een snelle koffie voordat we weer VTV richting het station gingen, met als tussenstop nog een even een mooie groepsfoto.

Graag wil ik Odji, Tim en de andere militairen erg bedanken voor het verzorgen van deze geweldige dag en hopelijk weer tot volgend jaar!

Onze sponsoren