Maintenance Specialist Surveillance

Over LVNL

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) is het Nederlandse orgaan dat verantwoordelijk is voor veilige afhandeling van Air Traffic Control diensten binnen het Nederlandse luchtruim. Naast luchtverkeersleiders draait LVNL op technici, IT'ers, en vele andere belangrijke functies. Het motto van LVNL luidt: "Samen luchtvaart mogelijk maken".

LVNL

Maintenance Specialist Surveillance

 • Geplaatst op 4 jun. 2024
 • Vacatures
 • 38 uur / week
 • Vaste dienstverband

Als Maintenance Engineer Surveillance bij LVNL ben jij dé expert die ervoor zorgt dat radarbronnen en radardataverwerkende apparatuur vlekkeloos functioneren. Wil jij een cruciale rol spelen in het waarborgen van de veiligheid en efficiëntie van het luchtverkeer boven Nederland? Lees dan snel verder!


WAT GA JE DOEN ALS MAINTENANCE SPECIALIST SURVEILLANCE?

Als Maintenance Engineer Surveillance ben je samen met je collega maintenance specialisten, verantwoordelijk voor het onderhoud, de reparatie en het vervangen van toegewezen systemen van de verkeersleiding van LVNL. In het bijzonder van het draaiende houden van de radarbronnen en de radardataverwerkende apparatuur zodat de luchtverkeersleiding beschikt over een nauwkeurig en betrouwbaar luchtverkeersbeeld om het vliegverkeer veilig te kunnen afhandelen. Je zult vooral werkzaam zijn op het gebied van de radardataverwerkende apparatuur (IT gerelateerde systemen) en het surveillance netwerk. Mede dankzij jou worden zoveel mogelijk storingen voorkomen en/of opgelost. Hierdoor zorg je ervoor dat de luchtvaart in Nederland veilig en zonder vertraging verloopt.
 

Je voert preventief en correctief onderhoud uit aan de systemen en het surveillance netwerk van LVNL, voornamelijk op de locatie Schiphol-Oost. Op frequente basis monitor je de status van de systemen en analyseer je storingsgrafieken. Je ontwerpt en beoordeelt beheerprocedures, waaronder testprocedures, onderhoudsprocedures, werkinstructies en schakelprocedures. Vanuit je specifieke vakkennis maak je onderdeel uit van projectteams. Hierin is het aan jou om namens de afdeling ervoor te zorgen dat belangen ten aanzien van het beheer en onderhoud worden behartigd.

De afdeling
Je komt te werken bij de afdeling Maintenance, Monitoring & Control die verantwoordelijk is voor het draaiende houden van alle systemen die worden gebruikt voor de afhandeling van het militair- en burgerluchtverkeer. Denk aan communicatie-, navigatie-, radar- en air traffic services systemen. De afdeling bestaat uit circa 90 medewerkers verspreid over een eerste servicelijn (Monitoring & Control) en een tweede servicelijn (Maintenance). De Maintenance Engineer valt onder de tweede lijn service (onderhoud). Continuïteit van de serviceverlening is van groot belang. Dit weerspiegelt zich in het 24/7 karakter van de afdeling. Naast het draaiende houden van systemen is de afdeling ook betrokken bij de ontwikkeling en uitrol van nieuwe systemen.


DIT BRENG JE MEE

Veiligheid is onze hoogste prioriteit en vakkundigheid staat voorop. Dankzij jouw kennis van IT systemen en sterke communicatieve vaardigheden lever jij de oplossingen die nodig zijn om luchtvaart mogelijk te maken. Onder druk van storingen die opgelost dienen te worden, blijf je kalm en weet je de juiste beslissingen te nemen. Dankzij jouw doorzettingsvermogen worden complexe opdrachten altijd goed afgerond.

Verder beschik jij over:

 • Hbo werk- en denkniveau en min. een mbo diploma in de richting van elektronica of informatica (IT);
 • Kennis van en ervaring met IT besturingssystemen, zoals Linux, MS Windows etc.
 • Kennis en ervaring met betrekking tot netwerkprotocollen en netwerkcomponenten is een pre.
 • Goede communicatieve vaardigheden in zowel Engels als Nederlands (mondeling en schriftelijk);
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Bereidheid om specifiek te worden opgeleid tot zelfstandig Maintenance Engineer surveillance;

De werkzaamheden worden doorgaans in dagdienst uitgevoerd, in sommige gevallen in een nachtdienst. Je bent bereid om storingsdienst te draaien en kan binnen 1 uur op Schiphol zijn om storingen op te lossen. Daarnaast beschik je over een rijbewijs B.


DIT BIEDEN WE JOU

Je komt te werken in een professionele en vakkundige organisatie. Als bedrijf in een unieke en boeiende omgeving, zijn we trots dat we ieder moment van de dag zorgen voor een veilige en vlotte afhandeling van luchtverkeer en zo Nederland al meer dan 90 jaar verbinden met de wereld.

Verder bieden we:

 • Een functie voor 32 tot 38 uur;
 • Salaris (op fulltime basis) tussen € 3.195,- en € 6.690,- per maand (min. – max. schaal) (afhankelijk van opleiding en ervaring);
 • Een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en een tegemoetkoming in de reiskosten;
 • Pensioenfonds voor overheid en onderwijs (ABP);
 • 27 vakantiedagen;
 • Tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering;
 • Een actieve personeels- en jongerenvereniging;
 • Een fitnessruimte en restaurant die 24/7 open zijn.

Iedere Maintenance Specialist Surveillance doorloopt een wettelijk verplicht opleidingstraject van ongeveer anderhalf jaar waarna jij gecertificeerd bent voor het werken in de burgerluchtvaart. Daarna is het aan jou om door te groeien tot de professional die je wilt zijn. 

Voor deze functie maakt een AIVD veiligheidsonderzoek deel uit van de selectieprocedure, een assessment is mogelijk onderdeel van de selectieprocedure. 


WAT VINDEN WIJ BELANGRIJK?

Het succes van Luchtverkeersleiding Nederland is mede afhankelijk van de inzet en deskundigheid van haar medewerkers. We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen. We streven nadrukkelijk naar een betere m/v-verhouding binnen een inclusieve organisatie. LVNL biedt medewerkers een uitdagende en innovatieve werkomgeving waar zij een goede balans kunnen vinden tussen werk en persoonlijk leven.

Je komt te werken in een professionele en vakkundige organisatie. Als bedrijf in een unieke en boeiende omgeving, zijn we trots dat we ieder moment van de dag zorgen voor een veilige en vlotte afhandeling van luchtverkeer en zo Nederland al meer dan 90 jaar verbinden met de wereld.


Wil je meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Je kunt Robbert van Noort (Teamleader) voor inhoudelijke vragen bereiken via 020-4062434 of robbert.vannoort@lvnl.nl. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Brian Grolman (Recruitment Business Partner) op 06-41691575 of brian.grolman@lvnl.nl.

Stuur anders zo snel mogelijk jouw sollicitatie aan ons toe.
Je kunt uitsluitend via het sollicitatieformulier op de website van LVNL reageren via deze link. Upload een duidelijke motivatie en CV.

 

Onze sponsoren