Systeem Specialist ICAS

Over LVNL

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) is het Nederlandse orgaan dat verantwoordelijk is voor veilige afhandeling van Air Traffic Control diensten binnen het Nederlandse luchtruim. Naast luchtverkeersleiders draait LVNL op technici, IT'ers, en vele andere belangrijke functies. Het motto van LVNL luidt: "Samen luchtvaart mogelijk maken".

LVNL

Systeem Specialist ICAS

 • Geplaatst op 29 mei 2024
 • Vacatures
 • 38 uur / week
 • Vaste dienstverband

Ben je klaar voor een uitdagende en afwisselende baan in een dynamische omgeving? Kom dan als systeemanalist ons team versterken en help mee met de ontwikkeling van het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem iCAS!

WAT GA JE DOEN ALS SYSTEEM SPECIALIST ICAS?

Geen dag is hetzelfde binnen iCAS! De ene dag ben je bezig met het uitwerken van functionaliteit, de andere dag stem je af met verkeersleiders over specifieke oplossingen. Je bent bezig met nadenken over de manier waarop presentaties op het radarscherm gemaakt kunnen worden. Daarvoor gebruik je een bibliotheek van functies waaruit je de meest passende selecteert. Om zeker te zijn dat een functie voor de gebruiker echt waarde zal leveren, heb je regelmatig contact moet verkeersleiders die je vanuit hun expertise toelichten wat het gewenste systeemgedrag moet zijn. Naast afstemming en implementatie zul je je ook bezighouden met controleren of je werk goed is uitgevoerd. Je maakt (geautomatiseerde) testen waarmee je de kwaliteit van je werk zekerstelt.

Als nieuw teamlid word je uiteraard begeleid door seniors en is er veel aandacht voor inwerken en training. Een voorbeeld hiervan is een cursus waar je in een paar dagen de beginselen van verkeersleiding worden uitgelegd waarna je in een gesimuleerde omgeving verkeer mag afhandelen. Ook op gebied van testen zullen we indien nodig trainingen laten doorlopen. Alles om je zo goed mogelijk in staat te stellen je werk uit te voeren.

Binnen LVNL werkt de afdeling Systems and Infrastructure (S&I) aan het vernieuwen en instandhouden van allerlei systemen ten bate van de luchtverkeersleiding. S&I heeft om en nabij de 300 FTE waarvan een deel werkzaam is voor afdeling iCAS. Om het luchtverkeer boven Nederland in goede banen te leiden zijn goede ondersteunende systemen voor de luchtverkeersleiding nodig. Eén van de grote systemen waarmee de luchtverkeersleiding werkt, wordt over een paar jaar vervangen door iCAS, een nieuw luchtverkeersleidingssysteem. De grote en mooie uitdaging van team iCAS/RA is om dit nieuwe iCAS system samen met andere experts succesvol te lanceren! Een uitdaging waarbij je met veel collega’s zult afstemmen om samen dit baanbrekende stukje werk voor elkaar te krijgen!

Het iCAS/RA team bestaat uit ongeveer 30 personen. Het team is ingedeeld in een aantal feature teams. Deze feature teams bouwen de functies die de verkeersleiders straks zullen gebruiken. Alle presentaties op het radarscherm en bijbehorende mogelijkheden worden door de feature teams in goed overleg met de verkeersleider gemaakt. Dit vergt naast nauwkeurigheid, een goede samenwerking en het creatief oplossen van uitdagingen. We willen de feature teams uitbreiden en zijn op zoek naar nieuwe collega’s met de juiste competenties. Je krijgt in deze omgeving de unieke kans om met alle facetten van het luchtverkeersleidingssysteem iCAS in aanraking te komen en met collega specialisten en verkeersleiders het nieuwe systeem vorm te geven!


DIT BRENG JE MEE

Ben jij die enthousiaste zelfstandige en ook goed samenwerkende professional die wij zoeken? En heb je een goed beeld van de systemen die de luchtverkeersleiding ondersteunen? Ga dan voor jezelf na of je jezelf herkent is onderstaand profiel:

 • Academisch werk- en denkniveau en een voltooide hbo- of wo-opleiding; Bij voorkeur studierichtingen zoals Technische Informatica, HvA Avation of TUD Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek;
 • Sterke affiniteit met en ervaring met systeemontwikkeling in de ICT;
 • Kennis van en/of ervaring met Air Traffic Management en hoe het Nederlandse luchtruim is ingedeeld is een pre;
 • Kennis van en/of ervaring met requirements omgeving Doors is een pre;
 • Basiskennis/ervaring met Linux;
 • Basiskennis/ervaring met programmeren (bij voorkeur met Python);
 • Kennis/Ervaring van Atlassian Suite (o.a. Jira);
 • Kennis/Ervaring met Scrum/Agile werken;
 • Kennis/ervaring met geautomatiseerd testen (bij voorkeur met Robot Framework);
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse en Engelse taal.

Je bent:

 • Breed geïnteresseerd, analytisch, leergierig, accuraat, gedreven en resultaatgericht;
 • Zelfstandig maar ook een teamplayer met goed ontwikkelde sociale en interpersoonlijke vaardigheden;
 • In staat om op basis van argumenten, standpunten van betrokkenen te veranderen en hun beslissingen te beïnvloeden.

DIT BIEDEN WE JOU

Je komt te werken in een professionele en vakkundige organisatie. Als bedrijf in een unieke en boeiende omgeving zijn we trots dat we ieder moment van de dag zorgen voor een veilige en vlotte afhandeling van luchtverkeer. Zo verbinden we Nederland al meer dan negentig jaar met de rest van de wereld. 

Verder bieden wij jou:

 • Een fulltime functie (38 uur per week);
 • Salaris tussen schaal 9 F en 12 F (afhankelijk van jouw opleiding, kennis en ervaring);
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid voor vast contract bij goed functioneren;
 • Een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en reiskostenvergoeding;
 • 27 vakantiedagen met de mogelijkheid om extra verlof bij te kopen;
 • Uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Deelname aan het pensioenfonds voor overheid en onderwijs (ABP);
 • Tegemoetkoming in de kosten voor een ziektekostenverzekering;
 • Korting op de collectieve zorgverzekering;
 • Actieve personeels- en jongerenvereniging;
 • Een fitnessruimte die 24/7 open is en een bedrijfsrestaurant.

WAT VINDEN WIJ BELANGRIJK?

Het succes van Luchtverkeersleiding Nederland is mede afhankelijk van de inzet en deskundigheid van haar medewerkers. We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen. We streven nadrukkelijk naar een betere m/v-verhouding binnen een inclusieve organisatie. LVNL biedt medewerkers een uitdagende en innovatieve werkomgeving waar zij een goede balans kunnen vinden tussen werk en persoonlijk leven.

Je komt te werken in een professionele en vakkundige organisatie. Als bedrijf in een unieke en boeiende omgeving, zijn we trots dat we ieder moment van de dag zorgen voor een veilige en vlotte afhandeling van luchtverkeer en zo Nederland al meer dan 90 jaar verbinden met de wereld.


WIL JE MEER WETEN?

Heb je vragen of wil je meer informatie ga dan direct naar de vacature op de site van LVNL via deze link! Je kunt Ronald van Eijk, Teamleader iCAS/RA, voor inhoudelijke vragen bereiken via 06 – 3097 6424 of ronald.vaneijk@lvnl.nl. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Brian Grolman (Recruitment Business Partner) op brian.grolman@lvnl.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

#LI-BG1

 

Onze sponsoren